Domači njoki s tartufato

Znam svetuje

Domači njoki s tartufato, so prava poslastica za lačne želodčke.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 200 g pšenične moke
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • tartufata
  • 250 ml sladke smetane

Postopek

1Krompir temeljito operemo. Zložimo ga v večji lonec in zalijemo s hladno vodo, ki smo jo solili. Krompir kuhamo na zmernem ognju 25 minut. Natoga odstavimo, odcedimo in počakamo nekaj minut. Še toplemu krompirju odstranimo lupino in ga pretlačimo z vilico. Pretlačen krompir zvrnemo na desko. Na sredini kupa naredimo jamico, v katero dodamo jajce in sol. Med mešanjem postopoma dodajamo moko. Gnetemo toliko časa, da nastane mehko in prožno testo.

2Na kuhalnik pristavimo večjo posodo z vodo, ki jo rahlo osolimo in zavremo. Ko čakamo, da voda zavre, iz testa izoblikujemo njoke. Na pomokani deski iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše, 2 cm dolge njoke. Da bo lažje, si pomagamo s topo stranjo noža.

3Njoke po porcijah polagamo v vrelo vodo. Ko priplavajo na površino, so kuhani.

4Kuhane njoke odcedimo, jih prelijemo z mešanico smetane in tartufate, po želji dodamo še nasekljan peteršilj ali drobnjak in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite