Suhi jabolčni krhlji

Znam svetuje

Iskanje popolnega zdravega prigrizka za vmesne obroke ali za na pot? Suhi jabolčni krhlji so odlična izbira, saj združujejo sladkost svežih jabolk z dolgotrajno obstojnostjo in prenosljivostjo suhe hrane. V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept, kako doma pripraviti okusne in naravne suhe jabolčne krhlje.

Te krhlje lahko shranite za več tednov, so odličen vir vlaknin in popoln dodatek k jogurtu, ovsenim kosmičem ali kar samostojen prigrizek. Ne potrebujete nobenih dodanih sladkorjev ali konzervansov – le sveža jabolka, malo limoninega soka in željo po zdravem in okusnem prigrizku.

Sestavine za suhe jabolčne krhlje

  • 4-5 srednje velikih jabolk (npr. Jonagold, Braeburn ali katerakoli druga sorta po vaši izbiri)
  • 1 limona (sok)
  • Po želji: cimet v prahu

Postopek

1Predgrejte pečico na nizko temperaturo, približno 60-70°C. Limono prerežite na pol in iz nje iztisnite sok v skledo.

2Jabolka operite in osušite. Odstranite peščišče in jabolka narežite na tanke krhlje, približno 3-5mm debeline.

3Krhlje jabolk potopite v limonin sok za nekaj minut. To bo preprečilo, da bi se jabolka med sušenjem potemnila.

4Jabolčne krhlje odcedite in jih razporedite na pekač, obložen s peki papirjem. Poskrbite, da se krhlji ne prekrivajo. Če želite, jabolčne krhlje posujte s cimetom.

5Postavite pekač v predgreto pečico. Sušite jih 4-8 ur, odvisno od debeline in vlage v jabolkah. Vsako uro preverite in po potrebi obrnite krhlje, da se enakomerno posušijo. Ko so krhlji popolnoma suhi in trdi, jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.

6Suhe jabolčne krhlje shranite v nepredušno zaprto posodo ali vrečko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite