Akacijev sirup

Morda vas zanima

- Oglas -

Akacijev sirup je preprosto odličen. Priprava je preprosta, okus nepozaben, njegov aromatičen vonj pa vas bo zmeraj spomnil na cvetočo pomlad.

Sestavine

  • 10 akacijevih cvetov
  • 1 liter vode
  • 1 kg sladkorja
  • 50 g citronke

Postopek

1Akacijev sirup pripravljamo enako kot bezgovega. Naberemo cvetove nekje, kjer ni v bližini ceste ali drugega onesnaževalca okolja. Cvetov ne nabiramo po dežju, temveč po vsaj treh sončnih dnevih.

2Velja pravilo, da za vsak liter vode potrebujemo 10 cvetov, kilogram sladkorja in eno citronko. Sladkorja lahko damo manj, vendar se zavedajmo, da je sladkor tudi konzervans ter brez njega sok hitro zavre in se pokvari. Prvič naredite samo en liter sirupa, da ugotovite, ali vam okus sploh ustreza.

3Vodo prekuhamo in ohladimo. V hladno vodo namočimo akacijeve cvetove, pokrijemo s čisto krpo in pustimo pri miru 24 ur. Po tem času v vodo primešamo sladkor in citronko ter mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne stopi.

4Sirup nalijemo v čiste steklenice, te steriliziramo v pečici na 110°C, in dobro zapremo. Shranimo ga v temnem in hladnem prostoru.

Prejšnji članekPiščančja obara z zelenjavo
Naslednji članekČebulni sirup
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -