Pasirana fižolova juha

Znam svetuje

Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne.

Sestavine za pasirano fižolovo juho

  • 200 g fižola
  • 1,5 l vode
  • 2 korenčka
  • 1 do 2 papriki
  • 2 pretlačena paradižnika
  • 2 čebuli
  • 2 jedilni žlici olja
  • 1 čajna žlica paprike
  • sol
  • poper

Postopek

1Fižol namočimo in čez noč pustimo v vodi.

2Naslednje jutro odcedimo vodo in prilijemo svežo vodo – naj prekrije fižol. Zavremo in solimo po okusu.

3Kuhamo na rahlem ognju približno eno uro oziroma tako dolgo, da se fižol zmehča. V večjem loncu segrejemo olje ter malo popražimo čebulo in korenje, ne da bi porjavela (približno 5 do 10 minut).

4Dodamo papriko in papriko v prahu, premešamo in dodamo fižolu.

5Olupimo in pretlačimo dva paradižnika, nato dodamo juho in pustimo vreti na rahlem ognju približno 20 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite