Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne.
Sestavine za pasirano fižolovo juho
- 200 g fižola
- 1,5 l vode
- 2 korenčka
- 1 do 2 papriki
- 2 pretlačena paradižnika
- 2 čebuli
- 2 jedilni žlici olja
- 1 čajna žlica paprike
- sol
- poper
Postopek
1Fižol namočimo in čez noč pustimo v vodi.
2Naslednje jutro odcedimo vodo in prilijemo svežo vodo – naj prekrije fižol. Zavremo in solimo po okusu.
3Kuhamo na rahlem ognju približno eno uro oziroma tako dolgo, da se fižol zmehča. V večjem loncu segrejemo olje ter malo popražimo čebulo in korenje, ne da bi porjavela (približno 5 do 10 minut).
4Dodamo papriko in papriko v prahu, premešamo in dodamo fižolu.
5Olupimo in pretlačimo dva paradižnika, nato dodamo juho in pustimo vreti na rahlem ognju približno 20 minut.