Pasirana fižolova juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Juha s fižolom nam v mrzlih dneh vedno tekne.

Sestavine

  • 200 g fižola
  • 1,5 l vode
  • 2 korenčka
  • 1 do 2 papriki
  • 2 pretlačena paradižnika
  • 2 čebuli
  • 2 jedilni žlici olja
  • 1 čajna žlica paprike
  • sol
  • poper

Postopek

1Fižol namočimo in čez noč pustimo v vodi. Naslednje jutro odcedimo vodo in prilijemo svežo vodo – naj prekrije fižol. Zavremo in solimo po okusu.

2Kuhamo na rahlem ognju približno eno uro oziroma tako dolgo, da se fižol zmehča. V večjem loncu segrejemo olje ter malo popražimo čebulo in korenje, ne da bi porjavela (približno 5 do 10 minut). Dodamo papriko in papriko v prahu, premešamo in dodamo fižolu.

3Olupimo in pretlačimo dva paradižnika, nato dodamo juho in pustimo vreti na rahlem ognju približno 20 minut.

Prejšnji članekDivji šparglji v tempuri
Naslednji članekVeganske miške
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -