Špageti z mesnimi kroglicami

Morda vas zanima

- Oglas -

Za nekatere najboljša jed s testeninami in mesom.

Sestavine

  • 2 rezini belega kruha, brez skorje
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g sesekljanega paradižnika
  • 8 listov bazlike
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • 450 g mletega mesa
  • 2 jajci
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica sesekljane sveže bazilike
  • 350 g špagetov
  • sveže nastrgan parmezan

Postopek

1V plitvo posodo položimo sredice kruha in prilijemo toliko vode, da je kruh prekrit. Namakamo ga 5 minut, zatem vodo odlijemo in stisnemo kruh.

2V ponvi segrejemo olje in na srednjem ognju pražimo sesekljano čebulo 5 minut, dodamo še polovico drobno sesekljanega česna. Občasno premešamo. Dodamo paradižnik s sokom, liste bazilike, paradižnikovo mezgo in sladkor. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Zavremo in na manjšem ognju med občasnim mešanjem kuhamo 20 minut, da se omaka zgosti.

3V veliki skledi z rokami zmešamo kruh, mleto meso, jajca, preostanek začimb, česen in 1/2 žličke soli. Iz mletega mesa oblikujemo kroglice in jih položimo v paradižnikovo omako. Pokrijemo in kuhamo še 30 minut.

4Medtem skuhamo špagete v rahlo osoljeni vodi, 10 minut, da ostanejo al dente. Dobro jih odcedimo.

5Špagete damo v skledo, čeznje položimo mesne kroglice in omako. Potresemo s parmezanom in ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -