Vampi po tržaško

Morda vas zanima

- Oglas -

Vampi po tržaško, ki jih najprej skuhamo, potem pa še obogatimo s suho slanino in z dodatki. Za nekatere najljubša jed na žlico. Ker z vampi je pač tako: ali jih obožuješ ali pa jih ne maraš.

Sestavine

  • 10 dag kuhanih govejih vampov
  • 2 žlici olja
  • 15 dag suhe slanine
  • čebula
  • 2 jušni žlici kruhovih drobtin
  • 1 jušna žlica paradižnikove mezge
  • strok česna
  • 1 čajna žlica mlete paprike
  • sol
  • poper
  • lovorjev list
  • peteršilj
  • parmezan

Postopek

1Vampe najprej skuhamo v vodi, ki ji dodamo čebulo, česen, lovorov list in zelenjavo, ki nam je ostala v hladnilniku. Kuhane splahnemo z vodo in ohladimo. Odstranimo jim lojnato maščobo.

2Kuhane vampe narežemo na rezance. Sesekljamo slanino in jo prepražimo na olju. Dodamo drobno narezano čebulo in drobtine. Mešamo, naj zadiši in se malo zmehča, zatem pa dodamo paradižnikovo mezgo in narezane vampe. Pražimo na srednjem ognju še naprej in prilivamo juho.

2Dodamo tudi peteršilj, česen, majaron, solimo, popramo, potresemo s papriko in prilijemo nekaj kapljic kisa ali vina. Pokrite jih kuhamo približno 1 uro.

3Vampi so kuhani, ko se vse skupaj dovolj zgosti. Postrežemo skupaj s parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi