Pašta fižol s parmezanom

Znam svetuje

Pašta fižol s parmezanom je odlična jed s fižolom in testeninami je prava tolažba v krožniku. Bogato in okusno je kombinacija krepke zelenjavne juhe, mehkih testenin in kremastega fižola. Juha je pripravljena z osnovnimi sestavinami, kot so čebula, korenje, por, stebelna zelena in paradižnikova omaka, ki se kuhajo do popolne mehkobe in sproščajo čudovite arome. Nato se doda kuhan fižol, ki mu da teksturo in okus, ter testenine, ki se kuhajo do al dente popolnosti. Na koncu se jed obogati z dodatki, kot so sveže začimbe, nariban parmezan, žlica kisle smetane ali čili kosmiči, ki jedi dajo piko na i. Jed je popolna za vse letne čase – od mrzlih zimskih dni, ko vas bo pogrela, do poletnih večerov, ko se boste želeli posladkati z okusom Mediterana.

Sestavine za pašta fižol s parmezanom

  • 350 g fižola
  • 250 g makaronov – polžkov
  • 400 g suhega mesa
  • 100 g jušne zelenjave
  • 60 g maščobe
  • 40 g moke
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • žlica paradižnikove mezge
  • lovor list
  • žlička paprike
  • sol
  • kis
  • parmezan, kisla smetana, čili kosmiči

Postopek

1Dan prej preberemo, operemo in namočimo fižol.

2Drugi dan ga splahnemo pod vodo in damo kuhat. Naj bo pokrit z vodo za dva prsta. Dodamo lovorov list, suho meso in narezano jušno zelenjavo.

3Ko se vse zmehča, v jed zakuhamo še polžke ali makarone.

4Ko je vse kuhano, narežemo meso na koščke, dodamo prežganje, paradižnikovo mezgo in papriko, po potrebi dosolimo in okisamo s kisom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite