Pašta fižol

Znam svetuje

Ta tradicionalno italijanska mineštra (pašta fižol) popestri naš vsakdanji jedilnik. Tale različica je malo poenostavljena, zelo hitro pripravljena in prav tako okusna, saj združuje preprostost in globok okus italijanske kuhinje. Krepka juha razvaja s polnimi okusi in teksturami. Začnemo s temeljito pripravljeno zelenjavno osnovo, ki ji dodamo bogat paradižnikov pire in začimbe ter jo počasi kuhamo, da se okusi prepletajo in razvijajo v pravšnjo harmonijo. Nato se v juho doda kuhan fižol, ki obogati jed z rahlo kremasto teksturo. Testenine, kot nalašč kuhane do al dente, se potopijo v juho in absorbirajo okuse ter ustvarijo popolno kombinacijo z zelenjavo in fižolom. Na koncu jed zaokrožimo s svežimi začimbami in nekaj kapljicami deviškega oljčnega olja, kar prinaša svežino in rafinirano noto.

Sestavine za pašta fižol

  • 1 konzerva rjavega fižola
  • 1 konzerva belega fižola
  • 2 korenčka
  • 100 g majhnih testenin
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • žlička sladke mlete paprike
  • ščepec pekoče paprike
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Česen, čebulo in peteršilja drobno nasekljamo. Najprej na oljčnem olju popražimo čebulo – da bo hitreje, jo damo na mrzlo olje, dodamo ščepec soli in ščepec pecilnega praška. Čebula se bo razpustila v nekaj minutah.

2Dodamo še česen, peteršilj, nasekljano steblo zelene in na kolutke narezan ostrgan korenček. Dušimo nekaj minut, da česen zadiši, dodamo še mleto paprike in malo pekoče.

3Dušimo pet minut, dodamo obe konzervi fižola s tekočino vred, premešamo in  dodamo liter mrzle vode.

4Mineštro poskusimo, posolimo in ko zavre, stresemo vanjo še pašto. Kuhamo toliko časa, da se pašta zmehča, kar po navadi traja 10 minut. Postrežemo s kruhom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite