This post is also available in: English (Angleščina) Hrvatski (Hrvaški) Deutsch (Nemščina) Italiano (Italijanski)

HomeTagsJurčki

jurčki

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami

Lignji polnjeni z jurčki in lisičkami so nekaj, za kar je navdih prišel z Japonske. Pri nas je v navadi, da jurčke pripravljamo predvsem...

Lečina juha z jurčki

Lečina juha z jurčki je dišeč, nasiten in bogat vir beljakovin. Sestavine za lečino juho z jurčki 250 g jurčkov skodelica leče 1 velik krompir ali dva manjša 1...

Pita z jurčki

Odlična pita z jurčki, kraljem med gobami, ki jo obogatimo z maslom, rumenjaki in kislo smetano. Sestavine 500 g svežih jurčkov 1 kg krompirja 4 jajca 1 rumanjak 2 dl...

Ješprenj z jurčki

Naj zadiši po domačem in naravnem. Ješprenj z jurčki je bogata jed, ki navduši vse, ki imamo radi jedi na žlico. Sestavine skodelica ješprenjaolje100g sesekljane čebule2dcl...

Poletni in jesenski goban oziroma poletni in jesenski jurček

Si že našel/la poletnega jurčka? V Sloveniji se je gobarstvo zelo razširilo in velikokrat, posebej ob vikendih, je gozd poln obiskovalcev. Jurček velja za...

Brusketa s popečenimi gobami

Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična. Sestavine za brusketo s popečenimi gobami 1 sveža bageta 3 stroki česna 500 g svežih gob (jurčki,...

Rižota s suhimi jurčki

Rižota s suhimi jurčki je prava jesenska klasika, ki napolni hišo z omamnim vonjem gozda. Suhi jurčki s svojim izrazitim umamijem dajo rižoti bogat...

Zamrzovanje jurčkov

Najboljše jedi iz gob so praviloma iz svežih in/ali posušenih jurčkov. Če smo imeli srečo in nabrali več gob, kot jih nameravamo porabiti, jih...

Sušenje jurčkov

Sušenje jurčkov je na vrsti takrat, ko imamo srečo in naberemo večjo količino jurčkov (ne pozabite, dovoljena sta dva kilograma na osebo). Moramo jih...

Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)

Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...

Ne spreglejte