Brusketa s popečenimi gobami

Znam svetuje

Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična.

Sestavine

  • 1 sveža bageta
  • 3 stroki česna
  • 500 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni …)
  • manjši šopek svežega peteršilja
  • nekaj listkov sveže bazilike
  • 1/2 manjše čebule
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 20 g masla

Postopek

1Čebulo, baziliko in peteršilj drobno nasekljamo, dva stroka česna olupimo in stisnemo s stiskalnikom za česen. Uporabimo poljubne gobe, lahko tudi zmrznjene. Sveže očistimo in narežemo na manjše koščke.

2V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo gobe, jih solimo in pražimo 5 minut. Potisnemo jih k robu ponve in na sredino stresemo nasekljano čebulo, pražimo dve minutki, nato dodamo česen in pražimo, da česen zadiši.

3Česen in čebulo zmešamo z gobami, dodamo nasekljana zelišča, po potrebi solimo in popramo po okusu. Pražimo, da vsa tekočina izhlapi in na koncu vmešamo košček masla.

4Bageto narežemo na 1 do 2 centimetra debele rezine. Z obeh strani jih popečemo v ponvi ali toasterju. Po eni strani popečenega kruha podrgnemo s svežim strokom česna in bruskete nadevamo s popečenimi gobami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite