Zamrzovanje jurčkov

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljše jedi iz gob so praviloma iz svežih in/ali posušenih jurčkov. Če smo imeli srečo in nabrali več gob, kot jih nameravamo porabiti, jih moramo nekako shraniti za kasneje. Najbolj enostavno in hitro shranjevanje jurčkov je zamrzovanje. Vendar ne pozabimo, da zmrzovanje gob negativno vpliva na njihovo kakovost, predvsem se zmanjša vsebnost v vodi topnih vitaminov.

Prav tako zamrzovanje vpliva na teksturo gob, saj vsebujejo veliko vode. Pa kljub temu, če jurčke pravilno zmrznemo in jih porabimo v roku pol leta, jim pomagamo ohraniti svežino in hranilne snovi.

Sestavine

  • jurčki

Postopek

1Pred zamrzovanjem gob z mehko ščetko očistimo ostanke zemlje, listov in drugih nečistoč. Gob ne peremo, raje jih obrišemo z vlažno krpo, saj bodo v nasprotnem primeru vpile preveč vode in pri kuhanju postale kašaste.

2Jurčkov pred zmrzovanjem ni potrebno blanširati. Narežemo jih na približno enako velike kose, razporedimo jih v enem sloju na pladenj, ki smo ga obložili s folijo za živila in postavimo za dve uri v zamrzovalnik.

3Ko so kosi jurčkov zmrznjeni, jih damo v vrečke ali posode za zmrzovanje in dobro zapremo, da se druga živila ne navzamejo vonja.  Če imamo strojček za vakumsko pakiranje, ga kar uporabimo, saj bodo gobe tako dlje uporabne in še manj prostora zavzamejo. V eno vrečko damo toliko gob, kot jih bomo porabili za eno kuhanje. Pred kuhanjem jurčkov ni potrebno odmrzniti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad