Ocvrti regratovi cvetovi

Morda vas zanima

Velika prednost regrata je, da je zelo poznana rastlina in raste praktično povsod. Nabirajte ga na krajih, ki niso onesnažen s pesticidi, izpušnimi plini ali živalskimi izločki. Ocvrti regratovi cvetovi so res malce nenavadna jed, kljub temu pa odličnega okusa. Porabimo jih takoj, ko jih naberemo.

Sestavine

  • 40 regratovih cvetov
  • 2 litra hladne, osoljene vode
  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • 250 ml mleka
  • 1/2 žličke soli
  • 1 ščepec popra
  • olje za cvrtje

Postopek

1Regratove cvetove operemo v hladni osoljeni vodi. Osušimo jih na papirnati brisački. Steblo odrežemo blizu cvetov toliko, da se cvet še drži skupaj.

2Jajce stepemo s soljo in poprom, dodamo mleko in moko ter s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko testo.

3Olje za cvrtje segrejemo na 190 stopinj Celzija. Naredimo preizkus s kuhalnico, ki jo potopimo na dno posode z oljem in ko se okoli nje nabirajo mehurčki, je olje pravšnje temperature.

4Cvetove pomakamo v testo in polagamo v segreto olje. Cvremo toliko časa, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Cvrte odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

5Postrežemo jih še tople z omako, ki vam je najljubša. Mi jih jemo s pikantno.

Prejšnji članekTesto za pico
Naslednji članekPriloga iz regrata
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -