Ocvrti regratovi cvetovi

Znam svetuje

Ocvrti regratovi cvetovi predstavljajo izjemno okusno in edinstveno kulinarično doživetje. Ta recept združuje nežnost regratovih cvetov s hrustljavim ocvrtjem, ustvarjajoč popolno harmonijo med subtilnim okusom in hrustljavo teksturo. Cvetoča zeliščna aroma regrata pride do izraza v vsakem ugrizu, medtem ko ocvrto testo poskrbi za slastno hrustljavost. Ocvrti regratovi cvetovi so prava paleta spomladanskih okusov na vašem krožniku, ki jih lahko postrežete kot okusno prigriznem ali kot edinstveno spremljavo k glavnemu obroku.

S tem preprostim, a izjemno privlačnim receptom boste očarali svoje brbončice in goste ter jih popeljali na kulinarično potovanje skozi okuse sveže narave.

Velika prednost regrata je, da je zelo poznana rastlina in raste praktično povsod. Nabirajte ga na krajih, ki niso onesnažen s pesticidi, izpušnimi plini ali živalskimi izločki. Ocvrti regratovi cvetovi so res malce nenavadna jed, kljub temu pa odličnega okusa. Porabimo jih takoj, ko jih naberemo.

Sestavine za ocvrte regratove cvetove

  • 40 regratovih cvetov
  • 2 litra hladne, osoljene vode
  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • 250 ml mleka
  • 1/2 žličke soli
  • 1 ščepec popra
  • olje za cvrtje

Postopek

1Regratove cvetove operemo v hladni osoljeni vodi. Osušimo jih na papirnati brisački. Steblo odrežemo blizu cvetov toliko, da se cvet še drži skupaj.

2Jajce stepemo s soljo in poprom, dodamo mleko in moko ter s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko testo.

3Olje za cvrtje segrejemo na 190 stopinj Celzija. Naredimo preizkus s kuhalnico, ki jo potopimo na dno posode z oljem in ko se okoli nje nabirajo mehurčki, je olje pravšnje temperature.

4Cvetove pomakamo v testo in polagamo v segreto olje. Cvremo toliko časa, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Cvrte odlagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

5Postrežemo jih še tople z omako, ki vam je najljubša. Mi jih jemo s pikantno.

Ali ste vedeli?

Divja hrana iz narave: Regratovi cvetovi so del divje hrane, ki jo lahko najdemo v naravi. Ta rastlina je pogosto uporabljana v kulinariki zaradi svojih zdravstvenih koristi in značilnega okusa.

Bogat vir hranil: Regrat vsebuje številne hranilne snovi, vključno z vitamini A, C in K ter minerali, kot so železo in kalcij. Ocvrti regratovi cvetovi tako niso le okusni, temveč tudi hranljivi.

Sezonska poslastica: Regratovi cvetovi so običajno na voljo spomladi, kar pomeni, da so ocvrti regratovi cvetovi pogosto sezonska poslastica. Ljudje radi izkoristijo to obdobje, da uživajo v okusih sveže nabranih rastlin.

Kulinarčna kreativnost: Priprava ocvrtih regratovih cvetov omogoča kulinarično kreativnost. Poleg ocvrtja se lahko eksperimentira z različnimi začimbami ali pa jih postreže z različnimi omakami za še večji okusni užitek.

Domača hrustljava tekstura: Ocvrti regratovi cvetovi prinašajo hrustljavo teksturo zaradi ocvrtega testa, kar predstavlja odlično kombinacijo s subtilnim okusom regratovih cvetov.

Lokalna in trajnostna hrana: Regratovi cvetovi so pogosto na voljo lokalno in so del trajnostne prehrane. Nabiranje divjih rastlin v lokalnem okolju poudarja pomen sezonske in lokalne hrane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite