Brstični ohrovt s kostanjem in z dodatkom mleka ali kako si pričarati jesen na krožniku.
Sestavine
- 250 g kostanja
- 120 ml mleka
- 500 g brstičnega ohrovta
- 150 g pancete
- 25 g masla
- 1 šalotka
- 45 ml suhega belega vina
Postopek
1Kostanj zarežemo z vsake strani in ga kuhamo v vreli vodi 8 minut.
2S penovko vzamemo nekaj kostanjev iz lonca. Ostale še kuhamo. Kostanj olupimo, tudi kožico.
3V kozico damo olupljen kostanj in prilijemo mleko. Dodamo toliko vode, da je kostanj povsem pokrit. Zavremo in kuhamo 15 minut, da se kostanj zmehča.
4Brstični ohrovt očistimo in z ostrim nožem zarežemo na vrhu, da se enakomerno skuha.
5V veliki ponvi segrejemo maslo, primešamo sesekljano šalotko in panceto, narezano na kocke. Pražimo, da se malo omehča. Dodamo brstični ohrovt in vino. Dušimo 8 minut. Vmes stresamo ponev in mešamo vsebino ter po potrebi dolivamo vodo.
6Dodamo kostanj in narahlo pomešamo. Pokrito dušimo 5 minut oziroma toliko, da se kostanj in ohrovt omehčata.