Ajdove palačinke z jajcem rukolo in češnjevimi paradižniki

Morda vas zanima

Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki.

Sestavine

Palačinke

  • 200 g ajdove moke
  • 350 ml vode
  • 1 jajce
  • sol
  • maslo ali olje za peko

Nadev

  • 4 jajca
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • nariban sir
  • pest rukole
  • maslo

Postopek

1Sestavine za palačinke z metlico zmešamo v testo. Vročo ponev namažemo z maslom ali oljem in vlijemo maso za palačinke, razlijemo po ponvi in spečemo z ene strani.

2Palačinko obrnemo in nanjo razbijemo eno jajce. Beljak z vilicami razmažemo po palačinki, rumenjak pustimo na sredini. Ko se beljak speče in postane bel, ga potresemo s sirom, dodamo malo rukole, popramo in po potrebi solimo.

3Vogale palačinke zavihamo navznoter, da naredimo kvadrat. Rumenjak mora ostati nepokrit. Dele palačink, ki smo jih zavihali namažemo s stopljenim maslo, damo na krožnik, potresemo z rukolo, dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike in postrežemo.

4Postopek ponovimo tolikokrat, kolikor teh odličnih palačink želimo pojesti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -