Testenine s šparglji in jajci

Morda vas zanima

Edinstvena in zelo preprosta jed, ki združuje okus špargljev s kremno strukturo jajčnega preliva.

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 350 g špargljev
  • 2 stroka česna
  • 100 g naribanega staranega ovčjega sira
  • 5 jajc
  • sol
  • poper

Postopek

1Špargljem očistimo olesenele dele, povežemo jih v ohlapen šopek in v vreli vodi pokrite kuhamo tri minute tako, da vršički gledajo iz vode.

2Maslo raztopimo v večji ponvi, zraven položimo dva olupljena stroka česna. Šparglje narežemo na dva centimetra dolge palčke in jih stresemo na maslo, cvremo pet minut, odstranimo česen in odstavimo z ognja.

3Medtem v slanem kropu po navodilih z embalaže skuhamo testenine al dente. Velja pravilo, da za vsakih 100 g testenin rabimo liter vode. Kuhane odcedimo, nekaj vode, v kateri so se kuhali, prihranimo.

4V večji skledi stepemo jajca, posolimo, popopramo in dodamo nariban sir.

5Testenine damo v ponev k špargljem, ki mora biti ohlajena, zalijemo z malo vode v kateri so se kuhali, da ne bo jed presuha, nekaj tekočine spije tudi nariban sir. Dobro premešamo, dodamo še jajčno zmes, še enkrat premešamo in takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -