Edinstvena in zelo preprosta jed, ki združuje okus špargljev s kremno strukturo jajčnega preliva.
Sestavine
- 400 g testenin
- 350 g špargljev
- 2 stroka česna
- 100 g naribanega staranega ovčjega sira
- 5 jajc
- sol
- poper
Postopek
1Špargljem očistimo olesenele dele, povežemo jih v ohlapen šopek in v vreli vodi pokrite kuhamo tri minute tako, da vršički gledajo iz vode.
2Maslo raztopimo v večji ponvi, zraven položimo dva olupljena stroka česna. Šparglje narežemo na dva centimetra dolge palčke in jih stresemo na maslo, cvremo pet minut, odstranimo česen in odstavimo z ognja.
3Medtem v slanem kropu po navodilih z embalaže skuhamo testenine al dente. Velja pravilo, da za vsakih 100 g testenin rabimo liter vode. Kuhane odcedimo, nekaj vode, v kateri so se kuhali, prihranimo.
4V večji skledi stepemo jajca, posolimo, popopramo in dodamo nariban sir.
5Testenine damo v ponev k špargljem, ki mora biti ohlajena, zalijemo z malo vode v kateri so se kuhali, da ne bo jed presuha, nekaj tekočine spije tudi nariban sir. Dobro premešamo, dodamo še jajčno zmes, še enkrat premešamo in takoj postrežemo.