Italijanska kokošja juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Italijanska kokošja juha je juha, ki nam da energijo. Za boljši okus piščančjim prsom dodamo tudi ostale dele piščanca s kostmi vred, saj bomo tako dobili še bolj bogato, aromatično, kolagena polno juho, ki krepi duha in telo. Če nas motijo, lahko po kuhanju kosti tudi odstranimo.

Sestavine za italijansko kokošjo juho

  • 450 g fileja piščančjih prsi
  • 1,2 l kokošje jušne osnove
  • 150 g sladke smetane
  • 125 g rezancev za juho
  • sol
  • poper
  • 1 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 3 jedilne žlice mleka
  • 175 g sladke koruze iz konzerve

Postopek

1Piščančje meso narežemo na tanke trakove in damo v velik lonec, prelijemo z jušno osnovo ter smetano. Zavremo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da rahlo vre 20 minut.

2Juho začinimo s soljo in poprom. Zmešamo jedilni škrob in mleko v gladko zmes in jo vmešamo v juho. Dodamo še koruzo in v juho zakuhamo rezance. Juho nalijemo v ogrete jušne skodelice in takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -