Kumarična rižota

Znam svetuje

Sočna in lahka jed, ki jo bomo radi velikokrat skuhali.

Sestavine

  • 2 kumarici
  • 5 paradižnikov
  • 1 lonček riža
  • 2 šalotki
  • 20 strokov česna
  • 1 korenček
  • 1 dobra suha klobasa ali tri rezine pršuta
  • oljčno olje, majaron, žajbelj, materina dušica, peteršilj
  • polnozrnata moka
  • parmezan

Postopek

1Kozico segrejemo, vanjo damo olje, nanj na tanke kolobarje narezano čebulo, česen, korenček in na koščke natrgane rezine pršuta ali dobre suhe klobase.

2Ko jed zadiši, dodamo naribane kumarice, narezan paradižnik, sesekljane začimbe in še naprej kuhamo na srednjem ognju.

3Ko skoraj zmanjka tekočine, dodamo moko, ki smo jo prej presejali, in tudi opran riž. Zalijemo z vodo, da gleda za prst čez sestavine in nepokrito kuhamo še približno 15 minut. Sproti prilivamo vrelo vodo, dokler riž ni skuhan al dente.

4Poskusimo in če ni slano, dodamo sol – ne prej, saj je suho meso slano samo po sebi in lahko okus rižote po nepotrebnem pokvarimo. Po želji potresemo na rižoto še sesekljan peteršilj in nariban parmezan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite