Pijana nevesta

Znam svetuje

Pijana nevesta je sladica, ki pritegne pozornost že s svojim igrivim imenom. Gre za slastno kombinacijo lahkega biskvita, kreme in alkoholnega preliva, ki skupaj ustvarijo pravo harmonijo okusov in tekstur. Običajno se za “pijan” del uporablja rum ali liker, ki biskvitu dodaja globino in karakter, medtem ko krema poskrbi za nežnost in svežino.

Sestavine za pijano nevesto

Za biskvit

  • 3 jajca
  • 9 žlic moke
  • 9 žlic mleka
  • 9 žlic olja
  • 1 pecilni prašek
  • 4 žlice kokosa

Za preliv

  • 2 dcl ruma
  • 2 dcl mleka
  • 5 žlic sladkorja

Za nadev

  • 1 vaniljev puding v prašku
  • 350 ml mleka
  • 2-3 dcl sladke smetane
  • 1 žlica mascarponeja
  • sladkor po okusu
  • grenak kakav za posip ali koščki sadja za dekoracijo

Postopek

1Sestavine zmešajte po sistemu: najprej mokre, nato suhe sestavine. Biskvit nima dodanega sladkorja, ker je sladek preliv.

2Pečen biskvit ostane v pekaču in še vročega prelijete s prelivom.

3Za preliv lahko uporabite tudi kuhano kavo ali pa kompot (za otroško različico). Sladkor dobro raztopite v tekočini in prelijete biskvit. Sedaj sledi še nadev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite