Ocvrti bezgovi cvetovi

Znam svetuje

Razen sirupa, si lahko privoščite tudi ocvrte bezgove cvetove.

Sestavine

  • 20 bezgovih cvetov
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 2 dl belega vina
  • 1 dl olja
  • 20 g sladkorja
  • sladkor v prahu

Priprava

1V skledo damo moko, jajca, vino, olje, sladkor in sol ter z mešalnikom zamešamo testo. Bezgove cvetove speremo pod tekočo vodo in z njih nežno popivnamo kapljice, ki so ostale.

2V ponvi segrejemo olje. Bezgove cvetove vsakega posebej pomočimo v testo in jih približno pet minut na srednje močnem ognju cvremo do zlato rumene barve. Med cvrenjem jih obrnemo, da so enakomerno zapečeni z obeh strani.

3Ocvrte bezgove cvetove odcedimo na papirnatih brisačkah. Na koncu jih portesemo s sladkorjem v prahu ter še vroče postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite