Sorbet z bezgom in jagodami

Morda vas zanima

- Oglas -

Sorbet z bezgom in jagodami je še en priljubljen način, kako se posladkati in osvežiti v vročih dneh. Bezeg in jagode se odlično ujemajo in mešanje bezga z jagodami v sorbetu združuje okuse obeh sestavin ter ustvarja zanimivo in uravnoteženo kombinacijo. Bezgovi cvetovi imajo cvetlični okus z rahlo sladkobo, medtem ko so jagode sladke in sočne. Kombinacija teh dveh sestavin daje sorbetu bogat in uravnotežen okus, ki je hkrati osvežujoč in sladek.

Bezgovi cvetovi imajo prepoznavno in prijetno aromo, ki se lepo dopolnjuje z dišečo aromo jagod. Skupaj ustvarjajo privlačen vonj, ki povečuje užitek ob uživanju sorbeta. Nenazadnje pa so tako bezgovi cvetovi kot ​​jagode bogati z antioksidanti, vitamini in minerali. S kombinacijo teh sestavin v sorbetu lahko dobite koristi obeh, kar prispeva k prehranski raznolikosti in užitku.

Sestavine za sorbet z bezgom in jagodami

  • 10-12 svežih bezgovih cvetov
  • 250 ml vode
  • 200 g sladkorja
  • 300 g svežih jagod
  • 2 žlici svežega limoninega soka

Postopek

1Bezgove cvetove previdno oplaknite pod tekočo vodo, da odstranimo umazanijo ali žuželke. Ne pustimo jih predolgo v vodi, da ne bi izgubili okusa.

2V loncu zmešamo vodo in sladkor. Segrevamo na srednji temperaturi, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Sirup, ki nastane, še zavremo in kuhamo še 1-2 minuti. Zatem ga odstranimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

3V skledo položimo sveže bezgove cvetove in jih prelijemo s hladnim sladkornim sirupom. Pustimo, da se mešanica namaka vsaj 2 uri ali pa kar čez noč v hladilniku, saj se bo tako okus bezgovih cvetov prenesel v sirup.

4Medtem operemo in očistimo jagode. Zmiksamo jih v mešalniku ali s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek jagodni pire.

5Ko je namakanja bezgovih cvetov konec, tekočino precedimo in zmešamo bezgov sirup z jagodnim pirejem. Dodamo tudi svež limonin sok in dobro premešamo. Po okusu lahko dodamo malo več sladkorja ali limoninega soka, če želimo sorbet bolj sladek ali bolj kisel.

6Mešanico vlijemo v posodo in jo postavimo v zamrzovalnik, kjer naj bo približno 3-4 ure, da se sorbet strdi. Vsako uro sorbet premešamo z vilicami, da preprečimo nastajanje leda in ohranimo njegovo gladko teksturo.

7Ko je sorbet dovolj trd, ga vzamemo iz zamrzovalnika in pustimo, da se malo odtaja, preden ga postrežemo. Postrežemo ga v kozarcih ali skledicah ter okrasimo s svežimi jagodami.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad