Malinovi mafini

Morda vas zanima

- Oglas -

Ravno prav kisli, slastni in hitro narejeni.

Sestavine

  • 375 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 220 g sladkorja
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 1 jajce
  • 125 ml mleka
  • 1 žlička ekstrakta vanilje
  • 300 g svežih ali zamrznjenih malin

Postopek

1Za začetek maline z občutkom operemo in posušimo. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija, pekač za mafine (muffine) pa obložimo s papirčki.

2Najprej zmešamo vse suhe sestavine. Moko in pecilni prašek presejemo, primešamo tudi sladkor. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilje. Zatem mokre prilijemo k suhim in vse gladko umešamo.

3V testo nežno vmešamo maline. Maso nadevamo v modelčke. Če želimo, lahko vsak mafin pred pečenjem potresemo z žličko sladkorja. Po koncu pečenja bo iz tega nastala hrustljava skorjica. Po 30 minutah so mafini pečeni – lepi so, četudi jih ne okrasimo, a to je stvar lastnega okusa. Naj vam teknejo!

Prejšnji članekMlečne pletenice z rumom
Naslednji članekRižota z lisičkami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -