Limonina rulada

Znam svetuje

Limonina rulada vam bo pustila dober okus v ustih še dolgo časa.

Sestavine

Za testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g moke
  • 80 g jedilnega škroba
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Za nadev

  • 3 jajca
  • 2 lista želatine
  • 75 g sladkorja
  • 5 jedilnih žlic limoninega soka
  • nastrgana lupina 1 limone
  • 1 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek

1Za biskvit ločimo jajca. Rumenjake penasto stepemo s 4 jedilnimi žlicami vode. Posebej zmešamo 75 g sladkorja in vaniljev sladkor ter dodamo k rumenjakom. Stepamo, dokler ne postane kremasto.

2Beljake stepemo v čvrst sneg in mu primešamo ostali sladkor. Sneg dodamo k rumenjakom. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek presejemo k rumenjakom in snegu. Premešamo.

3Pečico ogrejemo na 220°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo pečemo okoli 15 min.

4Za nadev ločimo rumenjake in beljake. Želatino namočimo. V vodni kopeli penasto stepemo rumenjake in sladkor, dodamo limonino lupino in dobro ožeto želatino, premešamo, da se želatina raztopi.

5Jedilni škrob vmešamo v 1 jedilno žlico vode, to dodamo k limonini masi in vse ohladimo. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo k limonini masi, nato dodamo še stepeno sladko smetano.

6Pečen biskvit takoj zvrnemo na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo. Spodnji papir za peko premažemo z mrzlo vodo in ga previdno odstranimo.

7Biskvit premažemo z ohlajeno limonino kremo in ga s pomočjo krpe previdno zvijemo. Rulado potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite