Limonina rulada vam bo pustila dober okus v ustih še dolgo časa.
Sestavine
Za testo
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g moke
- 80 g jedilnega škroba
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Za nadev
- 3 jajca
- 2 lista želatine
- 75 g sladkorja
- 5 jedilnih žlic limoninega soka
- nastrgana lupina 1 limone
- 1 jedilna žlica jedilnega škroba
- 100 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek
1Za biskvit ločimo jajca. Rumenjake penasto stepemo s 4 jedilnimi žlicami vode. Posebej zmešamo 75 g sladkorja in vaniljev sladkor ter dodamo k rumenjakom. Stepamo, dokler ne postane kremasto.
2Beljake stepemo v čvrst sneg in mu primešamo ostali sladkor. Sneg dodamo k rumenjakom. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek presejemo k rumenjakom in snegu. Premešamo.
3Pečico ogrejemo na 220°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo pečemo okoli 15 min.
4Za nadev ločimo rumenjake in beljake. Želatino namočimo. V vodni kopeli penasto stepemo rumenjake in sladkor, dodamo limonino lupino in dobro ožeto želatino, premešamo, da se želatina raztopi.
5Jedilni škrob vmešamo v 1 jedilno žlico vode, to dodamo k limonini masi in vse ohladimo. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo k limonini masi, nato dodamo še stepeno sladko smetano.
6Pečen biskvit takoj zvrnemo na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo. Spodnji papir za peko premažemo z mrzlo vodo in ga previdno odstranimo.
7Biskvit premažemo z ohlajeno limonino kremo in ga s pomočjo krpe previdno zvijemo. Rulado potresemo s sladkorjem v prahu.