Uporabimo jo lahko kot omako za testenine, prilogo k mesu …
Sestavine
- 1 smetana za kuhanje
- 100 ml mleka
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica kremnega sira
- 2 topljena sirčka
- 80 g naribanega sira po želji (na primer edamec in parmezan)
- poper
- muškatni orešček
- 20 g masla
- za grahovo zrno goveje jušne kocke
Postopek
1V kozici raztopimo maslo, dodamo smetano, mleko, kislo smetano in kremni sir. Mešamo, da se segreje in pazimo, da nam ne zavre saj se nam lahko omaka sesiri.
2V toplo omako damo topljene sirčke, nariban sir in košček jušne kocke. Mešamo, da se vse raztopi in poveže v gladko omako, pazimo da omaka ne zavre. Na koncu dodamo še muškatni orešček in poper, po okusu.
3Če omako postrežemo s testeninami, ji lahko dodamo še zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine in testenine prelijemo z omako.