Sirova omaka

Znam svetuje

Dobrodošli v čarobnem svetu okusov, kjer vas vabimo na kulinarično potovanje z enim izmed najosvežujočih in preprostih receptov – sirova omaka.

Ta izjemna omaka ni le obogatitev jedi, temveč prava umetnost združevanja svežih sestavin v neustavljivo kombinacijo okusov. Brez dolgih uvodov in zapletenih postopkov kuhanja vam bomo razkrili skrivnost, kako ustvariti osvežujočo sirovo omako, ki bo navdušila vaše čute.

Pridružite se nam na kulinarični pustolovščini, kjer bomo brez nepotrebnega kompliciranja razkrili, kako lahko s preprostimi sestavinami ustvarimo pravo kulinarično čudo.

Sestavine za sirovo omako

  • 1 smetana za kuhanje
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica kremnega sira
  • 2 topljena sirčka
  • 80 g naribanega sira po želji (na primer edamec in parmezan)
  • poper
  • muškatni orešček
  • 20 g masla
  • za grahovo zrno goveje jušne kocke

Postopek

1V kozici raztopimo maslo, dodamo smetano, mleko, kislo smetano in kremni sir.

2Mešamo, da se segreje in pazimo, da nam ne zavre saj se nam lahko omaka sesiri.

3V toplo omako damo topljene sirčke, nariban sir in košček jušne kocke. Mešamo, da se vse raztopi in poveže v gladko omako, pazimo da omaka ne zavre.

4Na koncu dodamo še muškatni orešček in poper, po okusu.

5Če omako postrežemo s testeninami, ji lahko dodamo še zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine in testenine prelijemo z omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite