Jabolčna pita iz listnatega testa

Morda vas zanima

V bistvu ni pita v klasičnem pomenu besede, je bolj podobna tartu. Je pa prav tako dobra. Hrustljavo testo, svežina jabolk z limono in kremno polnilo se združijo v popolno sladico.

Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa ali 1 kocka zmrznjenega
  • 3 jabolka
  • sok ene limone
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 60 g sladkorja
  • ½ žličke cimeta
  • 150 ml sladke smetane za stepanje

Postopek

1Recept je za pekač premera 26 cm. Pečico predgrejemo na 180 °C.

2Testo razvaljamo na velikost pekača, plus 2 centimetra za rob. Pekač obložimo s peki papirjem in naj razporedimo razvaljano testo. Dno večkrat prebodemo z vilicami, da se med peko na napihne.

3Limono stisnemo v posodo. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na tanke rezine in damo v posodo z limono, da ne počrnijo. Potresemo jih s cimetom.

4Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo smetano in dobro premešamo. Testeno dno prekrijemo s plastjo jabolk, prelijemo s kremo in po vrhu zlagamo (kot domine) preostale jabolčne krhlje. Pito postavimo v pečico za približno 45 minut, oziroma toliko časa, da se lepo zapeče. Malo ohladimo in postrežemo.

Prejšnji članekPita z jabolki
Naslednji članekFigaro
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -