Hitro pripravljeno poletno kosilo. Polnjene bučke s tuno so osvežilne, dobre in vedno dobra izbira.
Sestavine za polnjene bučke s tuno
- 2 večji bučki
- 1 pločevinka koruze
- 1 rdeča paprika
- 1/2 čebule
- 2 suha paradižnika
- 10 lističev bazilike
- 2 tuni v oljčnem olju
- 150 g edamca
- sol
- poper
Postopek
1Bučki operemo, po dolgem prerežemo in z žlico izdolbemo. Notranjost nasolimo in obrnemo navzdol na papirnate brisačke, da odteče nekaj odvečne vode.
2Vsebino, ki smo jo izdolbli, narežemo na manjše koščke. Papriko operemo, očistimo in narežemo. Narežemo tudi suh paradižnik, čebulo in baziliko ter odcedimo koruzo. Tuno odpremo in ji odlijemo olje, nekaj ga zlijemo v večjo ponev.
3Ponev segrejemo in v njej popražimo čebulo. Dodamo papriko in koščke bučk, pražimo, da povre vsa tekočina. Solimo in popramo po okusu. Na koncu dodamo koruzo, suh paradižnik, baziliko in koščke tune, na hitro premešamo in odstavimo.
4Bučke dobro obrišemo od znotraj in zložimo na pladenj. Napolnimo jih z nadevom in potresemo z naribanim sirom.
5Pečico segrejemo na 220°C in bučke pečemo 30-40 minut, da se zmehčajo ter se sir stopi in zapeče.