Gorčična omaka

Znam svetuje

Ko kuhate juho, je idealna priložnost, da pripravite gorčično omako in z njo postrežete meso iz juhe.

Sestavine

  • 150 ml juhe ali jušne osnove
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica Dijonske gorčice
  • 25 g masla
  • 1 žlica moke
  • 1 čebula
  • sol in poper

Postopek

1V ponvi stopimo maslo, dodamo nasekljano čebulo, malo jo posolimo in pražimo toliko časa, da se zmehča. Približno 10 minut.

2Dodamo moko in mešamo minuto, nato postopoma dodajamo vročo juho. Nenehno mešamo in počakamo, da zavre.

3Dodamo še smetano za kuhanje, obe gorčici, poper in, če je potrebno, še sol. Dobro premešamo in odstavimo z ognja.

4Gorčična omaka se lepo poda tudi k piščancu, klobasam in svinjini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite