Piščančji zrezki v omaki iz gobic

Znam svetuje

Enostavna, elegantna in okusna jed, ki jo naredimo iz piščanca, gobic, vina in smetane.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 200 g jurčkov
  • 3 žlice moke
  • 1 žlička česna v prahu
  • 3 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica Dijonske gorčice
  • 100 ml suhega belega vina
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • šopek svežega timijana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 2 dl sladke smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1Piščančje prsi operemo, osušimo in narežemo na zrezke. Na krožniku zmešamo moko, sol in česen v prahu.

2V veliko ponev damo oljčno olje in eno žlico masla. Piščančje zrezke z obeh strani povaljamo v moki in dobro otresemo odvečno moko ter jih ocvremo. Cvremo 5 minut, jih obrnemo in cvremo še 5 minut. Morajo se lepo, zlato-rjavo zapeči. Pečene zrezke shranimo na toplem.

3V isto ponev dodamo še eno žlico masla in očiščene in narezane gobice. Dušimo in mešamo toliko časa, da izhlapi vsa tekočina in se gobe zmehčajo.

4Dodamo še drobno narezano šalotko in pražimo, dokler se ne zmehča in postekleni. Nato primešamo še strt česen in dušimo, dokler ta ne zadiši, nakar zalijemo z belim vinom. Z leseno kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane delčke, in mešamo toliko časa, da izhlapi polovica tekočine.

5V ponev vrnemo piščančje zrezke, dodamo gorčico, timijan, poper, sol in zalijemo s smetano za kuhanje. Dobro premešamo, znižamo temperaturo in kuhamo še pet minut, dokler je omaka ne zgosti in okusi lepo povežejo.

6Postrežemo lahko z belim rižem, rezanci ali krompirjem. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite