Domača marelična marmelada brez želatine

Morda vas zanima

- Oglas -

Za slajšo zimo.

Sestavine

  • 1 kg marelic
  • 80 dag sladkorja

Priprava

1Marelice dobro operemo, jih razkoščičimo in razrežemo. Preložimo jih v večjo posodo za kuhanje in po njih potresemo sladkor. Pokrijemo in pustimo stati približno en dan.

2Nato marelice kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da zavrejo. Ves čas mešamo in sproti pobiramo peno, ki nastaja. Ko zavrejo, jih pustimo vreti še pet minut. Nato posodo odstavimo, marelice pa zmešamo s paličnim mešalnikom.

3Zmes prelijemo v kozarce, ki smo jih prej segreli v pečici, ogreti na 100 °C. Kozarce hermetično zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohladijo. 

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -