Piadina z mocarelo, paradižnikom in solato

Morda vas zanima

- Oglas -

Piadina izvira iz italijanske pokrajine Emilia Romagna, uporabljamo pa jo lahko kot nadomestek kruha. Zaradi njene visoke kalorične vrednosti je vseeno dobro malo popaziti, da je ne jemo prepogosto. V hladilniku jo lahko hranite en dan.

Sestavine za 1 osebo

  • 1 piadina
  • 1 žlička oljčnega olja
  • poper in sol po okusu
  • nekaj lističev zelene solate
  • 1 večji paradižnik
  • 1 mocarela

Postopek

1Piadino na obeh straneh na hitro segrejemo v topli ponvi brez maščobe.

2Ko je piadina segreta in zmehčana, nanjo položimo na rezine narezano mocarelo in paradižnike ter zeleno solato, popopramo, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem.

3Če želimo, da se mozzarella stopi, nekoliko dlje segrevamo v ponvici in šele nato dodamo solato.

4Še toplo ali pa ohlajeno piadino postrežemo, poleg lahko ponudimo kakšno od omak, ki so nam pri srcu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi