Turška kava

Morda vas zanima

- Oglas -

Prava turška kava more biti črna, močna in sladka. Tradicionalno jo kuhamo v bakrenih džezvah. Skodelica za turško kavo je majhna, znana pod imenom fincan.

Sestavine

  • 0,7 dl vode,
  • 7 g kave  
  • 1 čajna žlička sladkorja

Priprava

1Kava, za pripravo turške kave, mora biti fino mleta, najpogosteje se uporablja vrsta arabica.

2V džezvo damo vodo, eno žličko sladkorja in eno zvrhano žličko (7g) kave.

3Hladno pristavimo na šibek ogenj in počasi segrevamo do vretja. Kave ne mešamo. Pazimo, da kava ne zavre in prekipi, saj bomo tako izgubili peno in s tem na kvaliteti okusa.

4Ko se kava začne dvigovati, hitro odstavimo z ognja peno pa razdelimo na skodelice. Ponovno pristavimo, pustimo da se segreje do vretja in ta postopek ponovimo še dvakrat. 

5Ugasnemo, pustimo nekaj minut, da se usedlina poleže in nalijemo v skodelice. Postrežemo s kozarcem hladne vode in ratlukom ali majhnim kosom baklave.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -