Vložen sataraš

Morda vas zanima

- Oglas -

Vložen sataraš je lahko odlična ozimnica. Prihrani nam čas, ko pozimi nimamo ideje kaj bi jedli. Uživamo lahko hladnega kot solato ali pa ga pogrejemo skupaj s testeninami na primer. Izbira je vaša. Je tudi odličen način, da sezonske zelenjave ne zavračamo ampak izkoristimo prav vse, kar nam vrt ponuja.

Sestavine za vložen sataraš

  • 3 kg paradižnika
  • 1,5 kg paprike
  • 900 g čebule
  • 1,7 kg bučk
  • 300 ml sončničnega olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Čebulo očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Paprikam odstranimo semena, jih operemo in po dolžini narežemo, da dobimo tanke rezance. Bučke prepolovimo, odstranimo semena in jih naribamo na tanke lističe. Paradižnik operemo, odstranimo morebitne zelene dele in drobno narežemo.

2Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo paprike in bučke in jih dobro prepražimo. Ogenj naj ne bo previsok, da se zelenjava ne prismodi.

3Po 10 do 15 minutnem praženju, dodamo paradižnik ter sol in poper. In vse skupaj naj vre še 10 min.

4Čiste kozarce za vlaganje napolnimo z vročim satarašem, dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlaja.

- Oglas -

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi