Vložen sataraš

Znam svetuje

Vložen sataraš je lahko odlična ozimnica. Prihrani nam čas, ko pozimi nimamo ideje, kaj bi jedli. Uživamo lahko hladnega kot solato ali pa ga, na primer, pogrejemo skupaj s testeninami. Izbira je vaša. Je tudi odličen način, da sezonske zelenjave ne mečemo proč, ampak izkoristimo prav vse, kar nam vrt ponuja.

Sestavine

  • 3 kg paradižnika
  • 1,5 kg paprike
  • 900 g čebule
  • 1,7 kg bučk
  • 300 ml sončničnega olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Čebulo očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Paprikam odstranimo semena, jih operemo in po dolžini narežemo, da dobimo tanke rezance. Bučke prepolovimo, odstranimo semena in jih naribamo na tanke lističe. Paradižnik operemo, odstranimo morebitne zelene dele in drobno narežemo.

2Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo paprike in bučke in jih dobro prepražimo. Ogenj naj ne bo premočan, da se zelenjava ne prismodi.

3Po 10 do 15 minutah praženja dodamo paradižnik ter sol in poper. In vse skupaj naj vre še 10 min.

4Čiste kozarce za vlaganje napolnimo z vročim satarašem, dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlaja.

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite