Limonin liker

Morda vas zanima

Bolj znan je sicer Limoncello, to je liker iz limoninih olupkov, vendar ni vsem všeč zaradi trpkega okusa in pretirane sladkosti. Pripravimo si dišeč liker polnega okusa iz limoninih lupinic in soka. Za pripravo tega likerja uporabite neškropljene, ekološko pridelana  limone, katerih olupek ni kemično obdelan, saj za pripravo tega likerja potrebujemo tudi olupke. Dobro jih umijemo in skrtačimo pod mlačno vodo.

Sestavine

  • 0,7 l vodke
  • 6 neškropljenih limon
  • 50 g narezanega ingverja – neobvezno
  • 1 l vode
  • 800 g sladkorja
  • 5 vejic sveže mete – neobvezno

Postopek

1Limone osušimo in na tanko olupimo, najlažje bo kar z lupilcem za krompir. Če nam na olupku ostanejo beli deli, jih postrgamo z ostrim nožem. Ta beli del bi namreč zagrenil okus našemu likerju.

2Iz olupljeni limon kar se da nežno iztisnemo sok.

3V večji stekleni kozarec s pokrovom damo olupke, stisnjen sok, ingver, metine lističe in zalijemo z vodko.

4Kozarec zapremo in dobro pretresemo. Kozarec postavimo za 14 dni v hladen in temen prostor. Vsakih nekaj dni ga močno pretresemo, da se bodo lažje sprostile aromatične snovi, pigmenti in eterična olja iz limonine lupine.

5Po 14 ih dnevih limonino raztopino precedimo skozi gazo. Lupinice dobro ožamemo.

7Sirup pripravimo tako, da sladkor in vodo pristavimo na ogenj, segrevamo toliko časa, da se voda zbistri in da se stopi ves sladkor. Pustimo, da se sirup ohladi.

8Prilijemo ga k alkoholu z limonami, dobro premešamo, pustimo nekaj časa in ga nato nalijemo v čiste steklenice. Za boljši okus, pustimo da odleži še teden dni v temnem in hladnem prostoru,

Nasveti

9Poleti lahko iz tega likerja pripravimo osvežujoč napitek, le dodamo mu mineralno vodo, led in sveže stisnjen pomarančni ali limonin sok.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -