Pohana bedra

Znam svetuje

Pohana bedrca so po svoji priljubljenosti takoj za dunajskim zrezkom. Se strinjate? Pripravili smo jih na najbolj osnoven način.

Sestavine za pohana bedra

  • 500 g piščančjih beder brez kože
  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • 100 g drobtinic
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bedra speremo pod tekočo vodo, jih osušimo in solimo. Sol dobro vtremo.

2Pripravimo tri krožnike in v prvega nasujemo moko, v drugega razžvrkljana jajca in v tretjega drobtinice. V tem vrstnem redu obdelamo bedra.

3Najprej jih dobro in z vseh strani povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinicah. Bolj kot bomo natančni, boljši in lepši bo končni izdelek.

4V cvrtniku ali ponvi segrejemo olje in bedra z vseh strani ocvremo. Vse skupaj traja približno 10 min, olje pa naj ne bo prevroče, saj imajo bedra kosti in morajo biti lepo pečena tudi od znotraj.

5Pečena bedra odlagamo na papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno olje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite