Klapavice na buzaro

Morda vas zanima

- Oglas -

Ta jed se je z roko in če je dobra, si ližeš prste. Ne pozabite h kruhu ponuditi omako za pkmakanje.

Sestavine

  • 1 kg svežih klapavic
  • 5 žlic olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2-3 žlice drobtin
  • 1/2 šopka svežega peteršilja
  • 2 dl belega vina

Priprava

1Školjke preberemo, očistimo in operemo. Poškodovane in odprte školjke, ki se ob dotiku ne zaprejo, takoj zavržemo. Preostale školjke pod tekočo vodo temeljito očistimo, oščetkamo in za 20 minut namočimo v mrzlo, rahlo osoljeno vodo.

2Česen olupimo in drobno sesekljamo. Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

3V širok lonec damo oljčno olje. Dodamo česen in ga med mešanjem zelo na hitro popražimo. Ne sme se nam zažgati. Dodamo eno žlico drobtin, polovico sesekljanega peteršilja in vino. Dobro premešamo in zavremo.

4Ko vino zavre, v lonec stresemo očiščene školjke in jih potrosimo s preostalim peteršiljem. Lonec pokrijemo in školjke na visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Lonec med kuhanjem večkrat dobro potresemo. Odprte školjke poberemo iz lonca in jih damo v skledo. Tiste školjke, ki se niso odprle, zavržemo.

5V lonec z omako stresemo preostale drobtine. Dobro premešamo. Omako kuhamo še 1 do 2 minuti, potem pa jo polijemo po školjkah. Jed jemo z rokami, ob njej postrežemo svež kruh. Dober tek!

Prejšnji članekHobotnica izpod peke
Naslednji članekLiker iz bazilike
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -