Široki rezanci s školjkami in z belo vinsko omako

Znam svetuje

Široki rezanci s školjkami in z belo vinsko omako ter dodatkom lovorja, timijana, peteršilja in rožmarina ustvarijo jed, v kateri vonjamo morje. Omaka se lepo, svilnato preplete z rezanci, zato jih posrkamo do zadnje slastne kapljice.

Sestavine za široke rezance s školjkami in belo vinsko omako

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 500 ml suhega belega vina
  • 1 lovorov list
  • 2 sveži vejici timijana
  • 5 žlic svežega peteršilja
  • 1 žlica svežega rožmarina
  • 4 žlice masla
  • 2 kg klapavic
  • sol
  • poper
  • 450 g rezancev

Postopek

1V lonec damo sesekljano čebulo, drobno sesekljan česen, belo vino, nasekljana zelišča in 2 žlici masla. Zavremo in zmanjšamo ogenj. Dodamo školjke (očiščene in oščetkane, odprte školjke zavržemo), začinimo in pokrito kuhamo 4 minute, da se školjke odprejo. Vmes večkrat potresemo lonec. Odstavimo in z zajemalko poberemo školjke ven, še zaprte odvržemo. Polovico školjk izluščimo, ostale pustimo.

2V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in skuhamo rezance. Odcedimo in jih damo v globoke krožnike. Vode ne zavržemo. Školjke porazdelimo po testeninah.

3Ostanek masla vmešamo v precejeno vodo od školjk, nato testenine prelijemo z omako, okrasimo s celimi školjkami in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite