Hobotnica s krompirjem iz pečice

Morda vas zanima

Odlična jed za posebne priložnosti.

Sestavine

  • 1 kg hobotnice
  • 1 kg krompirja
  • 2 dcl suhega belega vina
  • 3 paradižniki
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • šopek peteršilja
  • rožmarin
  • bazilika
  • majaron
  • sol
  • poper

Priprava

1Krompir olupimo in narežemo na večje kose, česen sesekljamo, paradižnike narežemo na kolute. Za peko rabimo posodo s pokrovom. V njej segrejemo olje in vanjo damo vse sestavine: krompir, hobotnico, paradižnike, česen in vse začimbe razen soli. Jed bo okusnejša, če uporabljamo sveže začimbe.

2Pečico predhodno ogrejemo na 230 °C in jed pokrito pečemo 30 minut. Po pol ure posodo odkrijemo. Če je preveč tekočine, je malo odlijemo, tako da je ostane približno en deciliter. Še solimo, zalijemo z belim vinom in zmanjšamo temperaturo na 200 °C.

3Odkrito pečemo še približno 15-20 minut, vmes večkrat premešamo. Hobotnica se nam ne sme posušiti, ampak mora biti ves čas v tekočini. Na krožniku jo lahko še malo pokapljamo z oljčnim oljem (domačim) in postrežemo s solato.

Prejšnji članekŽajbljevo olje
Naslednji članekTesto za lazanjo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -