Odlična telečja obara s krompirjem.
Sestavine
- 3/4 kg telečjega mesa
- 300 g jušne zelenjave
- 5 krompirjev
- 80 g maščobe – masla
- 40 g moke
- 50 g čebule
- strok česna
- poper
- lovor list
- ščepec majarona
- kis
- žlica vina
- košček limone
- sol
Postopek
1Meso razrežemo na malo večje kose, zelenjavo pa na manjše. Vse skupaj položimo v lonec, prilijemo vodo, dodamo lovorov list, drobno narezano čebulo, strt česen, poper, malo muškatnega oreščka, (majaron dodamo kasneje) in vse skupaj pustimo vreti.
2Ko je na polovico skuhano, dodamo na grobo narezan krompir. Dosolimo.
3Že kuhani obari dodamo svetlo prežganje, ki ga pripravimo na maslu in z moko. Obaro še okisamo z limoninim sokom in z nekaj kapljicami vina. Po okusu lahko obari dodamo žlico kisle smetane.