Svinjski zrezki v gorčični omaki

Morda vas zanima

Če se kdaj ne morete odločit kaj za kosilo, si lahko na hitro pripravite svinjske zrezke v gorčični omaki.

Sestavine

  • 4 srednje veliki zrezki
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • poper v zrnju
  • gorčica
  • 2 žlici gorčičnih zrn
  • lovorjev list
  • domača vegeta (nadomesti jo lahko sol)
  • poper mleti
  • majaron

Priprava

1Svinjske zrezke potolčemo, porežemo žilice, če so kakšne. Vsak kos posujemo s ščepcem soli in popra ter kar dobro premažemo z gorčico. Pustimo, da se marinirajo vsaj eno uro.

2Med tem ko meso počiva, prepražimo čebulo. Po malo dolivamo vodo, da se čebula zmehča. To počnemo nekje 10 do 15 minut. Dodamo majaron in nasekljan česen. S paličnim mešalnikom zmiksamo to osnovo za omako in jo vlijemo v posodo, v kateri bomo kuhali zrezke. Predlagamo stekleno posodo s pokrovom. To osnovo za omako nato zalijemo s pol litra do litrom vrele vode (toliko, da bodo na koncu zrezki pokriti z omako), dodamo lovorjev list, gorčična zrna in cel poper.

3Zrezke na hitro popečemo, na vsaki strani dve minuti. Zrezke nato položimo v omako, dodamo nekaj domače vegete. Pri tem moramo biti pozorni na vsebnost soli, saj smo zrezke že solili! Posodo pokrijemo ter kuhamo v pečici uro in pol na 160° C. Zaradi dolgega kuhanja v pokriti posodi bodo zrezki res zelo mehki.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -