(Po)velikonočne slane mini pite

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko nam ostane nekaj velikonočne šunke, lahko pripravimo pravo poslastico ali pa šunko preprosto kupimo in vseeno pripravimo slane mini pite (iz navedenih sestavin naredimo štiri).

Sestavine

Testo

  • 90 g moke
  • 50 masla
  • ščepec soli

Nadev

  • 100 g na koščke narezane šunke
  • 50 g naribanega edamca
  • 4 jajca
  • zeleni del mlade čebule
  • poper
  • maslo za premaz

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo, po potrebi dodamo kakšno žlico hladne vode. Zavijemo ga v plastično folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure. Narezano šunko na hitro prepražimo v vroči ponvi. Posodice, v katerih bomo pekli pite, dobro namažemo z maslom.

2Testo vzamemo iz hladilnika, razdelimo na 4 enake dele ter obložimo dno in rob posodic do vrha. Z vilico prepikamo dno in damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C za 8 do 10 minut, toliko da se rahlo rumeno zapečejo.

3Vzamemo jih iz pečice, malo ohladimo, nato na dno vsake damo malo popraženih koščkov šunke, malo naribanega sira in v vsako posodico razbijemo eno jajce. Potresemo še z malo šunke, popramo in damo nazaj v pečico za približno 15 minut, toliko da beljak postane bel in lepo pečen, rumanjak pa je še nekoliko tekoč.

4Mini pite vzamemo iz pečice, jih previdno odstranimo iz posodic in potresemo še malo z narezanimi zelenimi deli mlade čebule.

Nasvet

5Če nimamo posamičnih posodic, lahko kupimo take za enkratno uporabo ali si pomagamo s pekačem za mafine.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -