Velikonočni sladki kruh

Morda vas zanima

- Oglas -

Velikonočni sladki kruh iz kvašenega testa z rozinami in jajčnim likerjem je sladica, ki jo ljubitelji rozin obvezno pripravimo med prazniki. Sladkobo in vonj mu dajeta tudi jajčni liker in rum, res pa je zaradi njiju sladki kruh bolj primeren za odrasle.

Sestavine za velikonočni sladki kruh

  • 1 kocka svežega kvasa
  • 180 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 500 g moke
  • 2 jajci + 1 rumenjak
  • 70 g rozin
  • 30 ml ruma
  • sol
  • 30 ml jajčnega likerja
  • 1 limonina lupina
  • 125 g stopljenega masla
  • jajce za premaz

Postopek

1Zdrobljen kvas zmešamo z žličko sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Pustimo na toplem, da vzhaja.

2Moko, preostali sladkor, jajce in rumenjak, rozine namočene v rumu, ščep soli, liker, limonino lupinico, vzhajan kvas in preostanek mlačnega mleka damo v skledo in vse skupaj dobro premešamo.

3Dodamo zmehčano maslo in zamesimo v čvrsto testo, ki ga pustimo vzhajati 1 uro. Testo oblikujemo v dva hlebca, ju položimo na namaščen pekač in pustimo vzhajati približno 40 minut.

3Na sredini hlebčka s škarjami zarežemo križ, hlebčke premažemo z jajcem. V segreti pečici jih pečemo pri 160 stopinjah približno 40 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad