Pečenka iz svinjskega kareja

Morda vas zanima

Če želite res dobro pečenko, bodite pozorni, da izberete kakovostno meso. Svinjski kare ali svinjska ledja pripravljena v pečici je vsekakor jed, s katero boste naredili dober vtis na ljubitelje svinjskega mesa.

Sestavin je dovolj za 7-8 oseb.

Sestavine

  • 2 kg svinjskega kareja
  • 200 ml suhega belega vina
  • nekaj žlic oljčnega olja (ekstra deviško)
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 stroka česna
  • nekaj brinovih jagod
  • 20 g masla
  • žlička soli
  • ščep popra

Postopek

1Kos svinjskega kareja natremo s soljo in poprom in povežemo s kuhinjsko vrvico. Naredimo več zavojev. Pod vrvico damo dve vejici rožmarina. Konce kosti ovijemo v alu folijo.

2Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. V pekač  damo maslo in dve žlici oljčnega olja. Na pekač postavimo pečenko in jo v ogreti pečici pečemo 15 minut, da meso enakomerno porjavi.

3Pečico znižamo na 180 stopinj. Nato dodamo stroke česna, brinove jagode in zalijemo z belim vinom.

4Pečemo še dvajset minut, nato jo pričnemo zalivati s sokom od pečenja.

5To naredimo večkrat, saj se bo pekla še uro in pol.

Nasvet

6Zadnjo uro lahko dodamo tudi krompir, ki smo ga malo posolili in odišavili z rožmarinom.

Prejšnji članekOcvirkov kruh
Naslednji članekŠpargljevi njoki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -