Med spomini na otroštvo so zagotovo ocvrte kruhove rezine in sadje. Najboljši je kruh, ki je vsaj en dan star, ocvrte rezine pa lahko ponudimo sladke ali tudi slane, če le jajcem ne dodamo sladkorja ali meda.
Sestavine
- 3 jajca
- 200 g rjavega fino mletega sladkorja
- 500 ml mleka
- 12 debelejših rezin kruha, belega
- 30 g masla
- 2 žlički cimeta
- 2 žlički meda
Postopek
1Jajca stepamo skupaj s 150 g sladkorja, da nastane čvrsta masa. To počnemo približno 5 minut. Počasi dolivamo mleko in dodamo med ter zmešamo.
2V pripravljeno maso za nekaj minut namočimo rezine kruha. Večkrat jih obrnemo, da se kruh dobro napije tekočine. V ponvi segrejemo maslo in vanjo položimo rezine kruha. Vsako stran kruha potresemo s sladkorjem, ki je še ostal in mu dodamo cimet. Na obeh straneh cvremo približno 3 minute, da se sladkor karamelizira in kruh postane zlato zapečen.
3Ocvrte rezine kruha postrežemo s svežim sadjem, kot so jagode in borovnice. Sladkamo jih po želji ali rezine prelijemo z žlico meda.