Ombolo v testu s pršutom, sirom in gobovo omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Ombolo v testu je prava poslastica, sir, paradižnik in gobe pa mu samo dodajo piko na i.

Sestavine

Testo

  • 500 g mehke bele moke
  • 12 g kvasa
  • žlička soli
  • žlička sladkorja
  • 200 ml mlačne vode
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 50 ml oljčnega olja

Nadev

  • 8 zrezkov svinjskega kareja
  • 8 rezin pršuta
  • 100 g naribanega edamca
  • 100 g naribanega parmezana
  • 4 mesnate paradižnike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ščepec soli

Omaka

  • 2 šalotki
  • 150 g jurčkov
  • 3 stroki česna
  • šopek svežega peteršilja
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

1Pripravimo kvasec: mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primešamo žličko sladkorja in žličko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlačno vodo. Testo dobro pregnetemo in gnetemo toliko časa, da se ne lepi več. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati. Ko naraste na dvojno velikost (čez približno pol ure), ga znova na hitro pregnetemo in naredimo 4 štručke. Spet jih pokrijemo in pustimo še enkrat vzhajati.

3Ombolo narežemo na trakce, malo posolimo in na hitro opečemo na oljčnem olju. Vzhajane štručke razvaljamo in v vsako položimo najprej 2 rezini pršuta, nato pečene trakce ombola, čez meso potresemo 5 dag naribanega (edamca in parmezana)in na kolute narezan paradižnik. Štručke pred peko še premažemo z oljčnim oljem. Pečemo na 180 °C 45 minut.

4Pripravimo še omako. Šalotko drobno nasekljamo in jo podušimo na oljčnem olju, malo jo posolimo. Sesekljamo česen in peteršilj, gobe očistimo in narežemo na tanke koščke. Ko šalotka postekleni, dodamo česen in peteršilj, takoj ko česen zadiši pa gobe. Dušimo do mehkega, približno 10 minut. Zalijemo s smetano za kuhanje, posolimo in popopramo in ob stalnem mešanju kuhamo 2-3 minute.

5Pečene štručke postavimo na krožnike in dodamo malo gobove omake. Še skleda zelene solate in perfektno kosilo je pripravljeno.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -