Panzanella – solata iz kruha, čebule in paradižnika

Morda vas zanima

- Oglas -

Panzanella je solata, ki je naravnost fantastična kombinacija okusov. Prihaja iz Toskane in s tem receptom si lahko omamen italijanski pridih pričaramo doma.

Sestavine

  • 275 g debelih rezin kruha, starega 1 dan
  • 1 kumara
  • 5 paradižnikov
  • 1 čebula
  • 200 g oljk
  • listi bazilike

Za preliv

  • 60 ml oljčnega olja
  • 15 ml vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1Kruh 2 minuti namakamo v vodi, nato ga nežno stisnemo. Za 1 uro ga položimo v hladilnik.

2Medtem naredimo preliv. Vse sestavine damo v skledo in jih dobro premešamo.

3Narezano zelenjavo (kumaro, paradižnik, čebulo, olive) damo v skledo, kruh prav tako natrgamo v skledo, dodamo še baziliko in preliv. Za boljši okus kruh malenkost popečemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi