Hladna teletina s tuninim namazom – vitello tonnato

Morda vas zanima

- Oglas -

Teletina z namazom iz tune je lahko, z veliko skledo sezonske solate, samostojno poletno kosilo ali pa jo pripravimo za predjed slavnostnih kosil. Priprava je sicer dolgotrajna ampak precej enostavna, največ časa nam vzame kuhanje teletine.

Sestavine

  • 1 kg teletine – stegno
  • 1 čebula
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • Velik šopek svežega peteršilja
  • 4 nageljnove žbice
  • sol in poper
  • 100 g sveže rukole
  • 50 g na tanko narezanega parmezana

Omaka

  • 3 slani inčuni
  • 1 žlica kaper
  • 3 žlice majoneze
  • 240 g tune v oljčnem olju

Postopek

1Telečje stegno zavijemo v mesarsko mrežico, če je nimamo, ga večkrat ovijemo z vrvico za kuhanje.

2V večjem loncu zavremo približno 2 litra vode, jo posolimo, popopramo, dodamo vso zelenjavo, ki smo jo očistili in narezali na manjše kose. Dodamo še nageljnove žbice in svež peteršilj. V vodo damo teletino in na zmernem ognju kuhamo dve uri.

3Kuhano meso odcedimo, vodo v kateri smo ga kuhali, nikar ne zavrzite, prihranite jo za kuhanje enolončnic, omak… Teletino zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo, da se popolnima ohladi.

4Pripravimo še omako. Kapre in slane ribice lahko nekoliko oplaknemo s hladno vodo, da ne bo omaka preslana. Kapre, odcejeno tuno in slane ribice damo v mešalnik in zmešamo v gladko pasto. Primešamo še majonezo in žlico ali dve juhe, v kateri se je kuhala teletina.

5Ko je meso popolnoma hladno, s škarjami odstranimo mesarsko mrežico in meso narežemo na tanke rezine. Rezine razporedimo na večji krožnik in po njem porazdelimo tunino omako. Pokrijemo in postavimo za eno uro v hladilnik.

6Teletino lahko pripravimo tudi dan prej, preden jo postrežemo, jo še potresemo s svežo rukolo in na tanko narezanim parmezanom.

Prejšnji članekOmaka s šampinjoni
Naslednji članekLignji s krompirjem v omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -