Dušena teletina

Znam svetuje

Dušena teletina je specialiteta, pri kateri ne moremo zgrešiti, saj je teletina lahko prebavljivo meso, tudi po kuhanjui ostane rožnata in postane tako mehka, da se topi v ustih.

Sestavine za dušeno teletino

  • 700 g telečjega stegna
  • 400 g korenja
  • 2 manjša krompirja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 čebuli
  • 2 dl belega vina
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • timijan
  • poper
  • sol
  • lovorov list

Postopek

1Telečje meso narežemo na malo večje kocke, korenja na kolobarje in na polovice, čebulo sesekljamo, krompir pa olupimo in narežemo na majhne kocke.

2Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo meso in korenje. Pražimo, dušimo in dolivamo vodo po potrebi.

3Ko je meso na pol dušeno, dodamo krompir, paradižnikovo mezgo, belo vino, timijan, lovor in začimbe po okusu. Dušimo, dokler se meso ne zmehča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite