Pečena telečja pečenka s čebulo

Znam svetuje

Pečena telečja pečenka s čebulo bo všeč vsem ljubiteljem sočnih in okusnih jedi. Nežnost telečjega mesa in sladkost čebule se lepo združita in potrebujeta le še primerno prilogo, ki bo posrkala okusno omako. Na primer, pire krompir.

Sestavine za pečeno telečjo pečenko s čebulo

  • 1 telečja pečenka (približno 1,5 kg)
  • 4 večje čebule, olupljene in narezane na tanke obroče
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlička suhega rožmarina
  • 1 žlička suhega timijana
  • 240 ml telečje juhe

Postopek

1 Pečenko operite in posušite s papirnato brisačo. Po potrebi odstranite odvečno maščobo. Solite in poprajte po okusu.

2 Čebulo olupite in narežite na tanke obroče. Česen nasekljajte.

3 V manjši posodi zmešajte suhi rožmarin, timijan, sol in poper.

4 V posodi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter pražite, da postaneta mehka in karamelizirana.

5 Pečenko položite v pekač. Z zmesjo začimb premažite celotno površino pečenke.

6 Na vrh pečenke enakomerno razporedite karamelizirano čebulo.

7 Pečenko postavite v predhodno ogreto pečico na 180 °C. Pecite približno 1,5 do 2 uri ali dokler meso ni mehko in sočno.

8 Med peko večkrat zalijte pečenko s telečjo juho, da ohranite sočnost mesa.

9 Ko je pečenka pečena, jo vzemite iz pečice in pustite, da počiva nekaj minut. Nato narežite na rezine in postrezite z omako ter prilogo po želji.

Pečena telečja pečenka s čebulo vam bo v užitek. Njena aroma v kombinaciji s karamelizirano čebulo bo zadovoljila vaše brbončice s sočnostjo in okusom. Prijeten tek!

Prehranska vrednost recepta

Prehranska vrednost recepta za Pečena telečja pečenka s čebulo, če ga razdelimo na 4 obroke.

  • Beljakovine: Približno 130-160 g
  • Maščobe: Približno 60-80 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 15-20 g
  • Vlaknine: Približno 4-6 g
  • Kalorije: Približno 1200-1500 kcal

Telečja pečenka s čebulo je sama po sebi lahko kalorična, saj vsebuje precej beljakovin in maščob. Seveda pa dodatek maščob v obliki oljčnega olja poveča kalorično vrednost jedi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite