Fritaja s špargo in panceto

Morda vas zanima

Divji špargelj, po domače »šparoga«, je značilna sredozemska rastlina. Šparoga čisti kri in ledvice. Vsebuje namreč veliko zdravilnih snovi.

Sestavine

  • 250 g divjih špargljev
  • 6 jajc
  • 125 g pancete
  • 0,5 dl belega vina
  • 0,5 dl dobrega oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

1Špargljem odlomimo lesene dele (prihranimo jih za juho) in jih nalomimo na dva centimetra dolge palčke. Vršičke damo posebej.

2V široko ponev nalijemo oljčno olje in na hladnega damo nalomljene šparglje brez vršičkov. Zalijemo jih z belim vinom. Na zmernem ognju jih dušimo približno pet minut. Dodamo na koščke narezano panceto in kuhamo še 3-5 minut.

3V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in malo popopramo ter zlijemo na šparglje. Premešamo, dodamo še vršičke in pečemo toliko časa, da jajčka zakrknejo.

Prejšnji članekPrežganje
Naslednji članekSvinjski file z jabolki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -