Ko nas narava obdari z bučkami, nas bodo razveselile polnjene bučke s sirom.
Sestavine
- 4 bučke
- 250 g sira iz slanice
- 3 jajca
- 3 korenčki
- 5 žlic drobtin
- peterišlj
- olje
- sol
- poper
- mocarela
Postopek
1Bučkam odrežemo konce in jih po dolgem prerežemo na polovico. Izdolbemo jih in izdolbeni del narežemo na male kocke.
2V posodo naribamo sir, dodamo jajca, premešamo. Dodamo nariban korenček, nasekljan peteršilj. Dodamo še tri žlice drobtin, popopramo, posolimo in premešamo. Primešamo še bučke, ki smo jih izdolbli.
3Naoljimo pekač in napolnimo bučke s pripravljeno zmesjo. Po vrhu vsake bučke potrosimo še žličko drobtin ter posujemo z naribano mocarelo.
4Bučke pečemo v ogreti pečici približno 30 minut na 220 stopinj Celzija.